Aktualności   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

ZAKOŃCZENIE HEROES

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Heroes, Herosi - forum serialu Strona Główna -> O serialu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Drax
Czytanie w myślach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: 10.30.2009 7:46    Temat postu: ZAKOŃCZENIE HEROES Zacytuj zaznaczone

http://hatak.pl/news/7138/Koniec_H eroes_juz_nieunikniony/

Jestem wielkim fanem tego serialu, ale sądzę że dobrze robią. Co za dużo też nie zdrowo. Lepiej niech się skończy po tej serii zamiast być coraz bardziej na siłę przedłużany. Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
czesiu
Moderator

PostWysłany: 10.30.2009 12:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Niestety, ale taka jest prawda: ten serial jest coraz słabszy. O ile jeszcze drugi i trzeci sezon mogą się bronić (szczególnie 2 część 3 sezonu), tak teraz nie ma on zbyt wiele na swoją obronę. Brak przewodniego motywu, a te całe "Odkupienie" nie wypada zbytnio przekonująco. Oby tylko zakończono to czymś mocnym i zdecydowanym, czymś ala koniec I sezonu.
Jane
Odnajdywanie zaginionych

PostWysłany: 10.30.2009 3:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Powiem, że dobrze się stało, chociaż żal mi trochę, bo serial oglądam od niedawna, mimo to pokochałam każdą z postaci.
Rację macie co za dużo to nie zdrowo, bo np: drugi sezon jakoś mi się nie spodobał.
Ale są pozytywy, jeszcze jeden, miejmy nadzieje, że huczny, rozdział przed nami Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Trepe Trepelli
Moderator

Pochwał: 5

PostWysłany: 10.30.2009 5:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Przykro się czyta taką wiadomość, bo Herosi to mój ulubiony serial, ale tak jak poprzednicy napisali- staje się coraz słabszy i w sumie dobrze, że podjęto taką decyzję i nie próbowano na siłę go ciągnąć. Wszystkie świetne postacie powoli przygasają, a wątki są nie bardzo wciągające. Dobrze by było tylko, żeby koniec im się udał.

-Haven't I killed you before?
-Didn't take.
Powrót do góry
Darkside
Gość

PostWysłany: 10.30.2009 9:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

początkiem końca było namieszanie z mocą Petera.

serial powinien zmierzać w kierunku konfrontacji Sylar vs. Peter (to było logiczne i na to wskazywał pierwszy sezon) a niestety zaczął się rozmieniać na drobne.

problemem dla scenarzystów okazał się Sylar który stał sie b.popularny, nie mieli odwagi go zabić i próbowali jakoś go wkomponować w serial.

a IMHO na tym głównym wątku można było 2-3 sezony zrobić, potem nowego wroga/problem podrzucić a tak niestety groch z kapustą , danie ciężkostrawne.
Powrót do góry
Darkside
Gość

PostWysłany: 10.31.2009 8:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

obrazem nędzy i rozpaczy jest to, że nawet najbardziej zagorzali fani godzą się z taką ewentualnością Shocked Crying or
Very sad
Powrót do góry
ReflexPL
Panowanie nad piorunami

PostWysłany: 11.01.2009 11:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Masz rację Darkside, nie boję się użyć stwierdzenia że każdy chciałby zobaczyć walki na moce między Peterem a Saylarem. Ale niestety nie było to nam dane widzieć poza pierwszym sezonem. Uważam że dobrze że serial się kończy, jeżeli ma mieć taki przebieg jak teraz. Ogromny potencjał przerobiony na totalną kichę przez ludzi którzy widzą w tym tylko pieniądze Wink
Powrót do góry
Darkside
Gość

PostWysłany: 11.13.2009 11:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Ze wszystkim można przekombinować, chociażby ekranizacja "Wiedźmina" czy to film czy serial , wspaniała historia przerobiona na totalną kichę na którą najlepiej na zawsze spuścić zasłonę milczenia Sad

Podobnie tutaj, świetny pomysł (świadczy o tym zainteresowanie 1 sezonem) rozmieniony na drobne, pomysł który umarł na skutek kombinowania na siłę Sad
Powrót do góry
czesiu
Moderator

PostWysłany: 11.13.2009 5:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Tak ludzie narzekają i narzekają na serial, ale jakoś nie widzę bardzo konkretnych zarzutów. Wypunktujcie co wg was spowodowało (i dlaczego) ten spadek Heroes i jakie są grzechy poprzednich dwóch sezonów (oraz obecnego). W ten sposób będzie prościej się odnieść do tej wielkiej smuty z powodu zmarnowania potencjału.
ReflexPL
Panowanie nad piorunami

PostWysłany: 11.13.2009 5:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

Ok.

Główny minus to:
-zniszczenie mocy Peter'a, przez co Saylar nie ma sobie równych
Następnie:
-Kiepski pomysł ze wzmocnieniem mocy wyścigówki i sprowadzeniem Hiro do czasów obecnych
-Claire & Gretchen
-Zabicie Nathan'a i ciągnięcie jego postaci jako Saylar
-Przerwanie wątku Saylar'a jako łowcy mocy
-Ciągnięcie niewiadomego wątku cyrku w obecnym sezonie.

Głównie tymi rzeczami jestem zniesmaczony, reszta jest albo ok, albo o czymś zapomniałem Wink
Powrót do góry
czesiu
Moderator

PostWysłany: 11.13.2009 6:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

ReflexPL napisał:
-zniszczenie mocy Peter'a, przez co Saylar nie ma sobie równych

W II sezonie Sylar również nie miał mocy, a tak zdołał sobie poradzić. Nie tylko odzyskał telekinezę, lecz potem zdołał zdobyć moc Claire i parę innych. Skoro zdołał powrócić o wiele silniejszy, to i pewnie Peter nas pozytywnie zaskoczy. No i nie mówmy o braku równych, Peter weźmie moc Matt'a i w dwójkę usmażą mózg Gabriela. Jest on do pokonania, udowodnili to pod koniec IV vol.
ReflexPL napisał:
-Kiepski pomysł ze wzmocnieniem mocy wyścigówki i sprowadzeniem Hiro do czasów obecnych

Miał on logiczne wyjaśnienie, więc nie widzę tu niczego dziwnego.
ReflexPL napisał:
-Claire & Gretchen

Tu przyznaję, wątek chybiony na całego.
ReflexPL napisał:
-Zabicie Nathan'a i ciągnięcie jego postaci jako Saylar

Nie mogli zabić Sylara, a Nathan był potrzebny jako ten, który uspokoi sytuację po ściganiu heroes. Gdyby nie ta manipulacja umysłu, dalej by ścigano ludzi z mocami. Obaj byli potrzebni, a twórcy wybrali mniejsze zło.
ReflexPL napisał:
-Przerwanie wątku Saylar'a jako łowcy mocy

Tu kłania się odcinek z jego ojcem. Sylar odczuwa znudzenie brakiem wzynań, gdyż zdobywanie nowych mocy idzie mu prosto. Nie ma wyzwań i kolejne zdolności nie są już tak fajne. Poza tym sam przyznaje, że ma tych mocy za dużo (co mnie dziwi, w I sezonie miał ich więcej) i już go to nie cieszy.
ReflexPL napisał:
-Ciągnięcie niewiadomego wątku cyrku w obecnym sezonie.

Zapewne zostanie on dokładnie wyjaśniony w kolejnych odcinkach. Jednak może ten cyrk pełni po prostu funkcję domu dla ludzi ze zdolnościami i nic więcej tajemniczego w nim być nie musi. Wszak takie miejsce, gdzie heroes mogą się podziać, nie bojąc się przy okazji pokazania swych mocy, też jest potrzebne.
ReflexPL
Panowanie nad piorunami

PostWysłany: 11.14.2009 11:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

czesiu napisał:
W II sezonie Sylar również nie miał mocy, a tak zdołał sobie poradzić. Nie tylko odzyskał telekinezę, lecz potem zdołał zdobyć moc Claire i parę innych. Skoro zdołał powrócić o wiele silniejszy, to i pewnie Peter nas pozytywnie zaskoczy. No i nie mówmy o braku równych, Peter weźmie moc Matt'a i w dwójkę usmażą mózg Gabriela. Jest on do pokonania, udowodnili to pod koniec IV vol.

Ok, tylko dlaczego to już się ciągnie przez 3 sezon ? To właśnie dla mnie jest minusem.
Cytat:
Miał on logiczne wyjaśnienie, więc nie widzę tu niczego dziwnego.
Jak można logicznie wytłumaczyć to że zabrała Hiro ? Wzięła go na barana ? A nie zapominajmy że był jeszce Ando potrzebny, Daphne-Pudzian Very
Happy ?
Cytat:
Nie mogli zabić Sylara, a Nathan był potrzebny jako ten, który uspokoi sytuację po ściganiu heroes. Gdyby nie ta manipulacja umysłu, dalej by ścigano ludzi z mocami. Obaj byli potrzebni, a twórcy wybrali mniejsze zło.
Wg mnie nie musieli nikogo zabijać, a Nathan był dla mnie pozytywną postacią.
Cytat:
Zapewne zostanie on dokładnie wyjaśniony w kolejnych odcinkach. Jednak może ten cyrk pełni po prostu funkcję domu dla ludzi ze zdolnościami i nic więcej tajemniczego w nim być nie musi. Wszak takie miejsce, gdzie heroes mogą się podziać, nie bojąc się przy okazji pokazania swych mocy, też jest potrzebne.
Jak już pisałem wcześniej w innym temacie, wyjaśnienie głównego wątku w przeciągu 2 odcinków uważam za bez sensowne. Ale może scenarzyści pozytywnie mnie zaskoczą. Oby Wink
Powrót do góry
czesiu
Moderator

PostWysłany: 11.14.2009 3:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

ReflexPL napisał:
Ok, tylko dlaczego to już się ciągnie przez 3 sezon ?

Bo to Sylar Very
Happy On tak prosto nie pada, a teraz, gdy ma moc Claire, jest go pokonać o wiele trudniej. Wg mnie gdyby mu twórcy nie dali mocy naszej cheerleaderki, padłby bardzo szybko. Na koniec I sezonu odniósł poważne rany i gdyby nie "pomoc" Firmy, umarłby. Koniec II to dosyć szczęśliwa ucieczka przed Elle i wstrzyknięcie sobie leku na wirusa Shanti, który to przy okazji zregenerował mu ranę.
ReflexPL napisał:
Jak można logicznie wytłumaczyć to że zabrała Hiro ?

Może, gdy biegnie, ciężar ciała jakby spada i ci, którzy z nią podróżują nie ważą tak wiele? Skoro zdołała przebiec z Ando przez ocean na miejsce katastrofy, to taka wycieczka w przeszłość nie stanowi dla niej większego problemu Smile Dobra, to naciągane, ale nie bardziej, niż inne wydarzenia w tej serii.
ReflexPL napisał:
Wg mnie nie musieli nikogo zabijać, a Nathan był dla mnie pozytywną postacią.

To prawda, Nathan na koniec się nawrócił, ale i tak by zginął w walce z Sylarem. No i dopóki był Sylar, nikt z Heroes nie mógł czuć się bezpieczny. Musiano go jakoś pokonać, ale nie mogło najwidoczniej te pokonanie przejść bez ofiar(y). Padło na Nathana.
ReflexPL napisał:
wyjaśnienie głównego wątku w przeciągu 2 odcinków uważam za bez sensowne.

Sądzę, ze tak źle nie będzie, najpewniej już w przyszłym odcinku dostaniemy więcej wyjaśnień.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Heroes, Herosi - forum serialu Strona Główna -> O serialu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: