Aktualności   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Heroes 4x19

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Heroes, Herosi - forum serialu Strona Główna -> 4 sezon - Komentarze Odcinków
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czesiu
Moderator

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: 02.09.2010 9:00    Temat postu: Heroes 4x19 Zacytuj zaznaczone

To już jest koniec, nie ma już nic, skończyło się wszystko, nie zostało nic. Oto dobiega końca nasz ukochany serial, wraz z odcinkiem "Nowy wspaniały świat". Czy będzie on jednak wspaniały?

Sam odcinek, choć nie ma co się umywać do zakończenia I sezonu, jest tak naprawdę drugim w kolejności, gdy idzie o zakończenia. Choć liczyłem na więcej, to i tak jestem usatysfakcjonowany. Każdy z Heroes dołożył swoją cegiełkę, zakończyliśmy kilka wątków, mieliśmy ciekawe przemiany osobowości i NIESAMOWITE zakończenie samego odcinka.

Samuel zostaje opuszczony, co było do przewidzenia. Walka z Peterem, choć krótka, podobała się, tak samo, jak pokaz samego Samuela. Teleport masy ludzi wypadł super, nareszcie moc Ando do czegoś się przydała i zobaczyliśmy jej szersze zastosowanie niż tylko świetliste pociski i doładowywanie wyścigówki. Jak już wspominałem, każdy z nich dołożył coś od siebie, czyniąc ten odcinek niezapomnianym.

Sylar is hero. Nie myślałem, że kiedyś napiszę coś takiego, ale w sumie ta przemiana nie jest taka dziwna. Przecież już widzieliśmy, że może on być dobry i przyjazny otoczeniu. Teraz tylko kombinować z kim będzie miał syna i już się nam sprawdzi przyszłość z III sezonu Very
Happy

Koniec VOL V i początek VOL VI jest dobry, gdyż daje nadzieje na jakąś niewielką kontynuację serii. Teraz, gdy Claire zrobiła to, co zrobiła, być może dostaniemy okazję na zobaczenie dalszych losów Heroes w świecie, w którym ludzie o nich wiedzą. Dostaniemy też zapewne odpowiedź na pytanie, czy przyszłość ukazana nam w III sezonie ma szansę na spełnienie i czy z tego ujawnienia się wyjdzie więcej złego niż dobrego. Tak, to daje szerokie pole do popisu. Mamy dwie drogi: akceptajcę lub też całkowite odrzucenie. Zobaczymy, co się wydarzy. Kiedyś... W dalszej lub bliższej przyszłości.

10/10
skibam12
Przenikanie przez ściany

PostWysłany: 02.19.2010 12:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

cóż mogę dodać, jako jeden z nielicznych komentujących... Mnie również podobał się finał serii i mam nadzieję, że nad serią finałową twórcy się postarają. Ja osobiście byłem zadowolony z całego sezonu, bo jeśli o trzecim można by powiedzieć, że był słaby, to o czwartym złego słowa nie powiem. Ale niestety amerykańce mają inne zdanie i przez słabą oglądalność chyba nie można liczyć na więcej niż jeden sezon...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jaromir
Bez umiejetności

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: 08.19.2010 7:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone

4 sezon już dobiegł końca mam nadzieję na dalszy ciąg ale w 3D, tylko jak dotrze do nas 3D to pewnie amerykanie obejrzą to już w 4D.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Heroes, Herosi - forum serialu Strona Główna -> 4 sezon - Komentarze Odcinków Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: